"Масштаби зради переходять усі межі": Степанов закликав "дати відсіч колаборантам ковіду"

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов закликав "дати відсіч колаборантам ковіду", які поширюють неправдиву інформацію про вакцину від коронавірусу

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає Еспресо.TV.

"Я зустрічаю на ефірах у ЗМІ та в соцмережах багато неправдивої інформацїі. Це міфи, які політики поширюють з метою отримання електоральних балів та зриву вакцинальної компанії, просуваючи інтереси інших держав. Їхня єдина мета - знищувати надбання наших лікарів і сіяти серед людей панічні настрої та зневіру. Безумовно, масштаби цієї зради переходять всі допустимі межі і я закликаю вас дати відсіч цим колаборантам ковіду, озброївшись факт-чекінгом і достовірними даними", - сказав Степанов. 

При цьому міністр підкреслив, що готовий до фахових і конструктивних дискусій, оскільки COVID-19 є "спільною бідою, з якою треба боротися".

Степанов також вкотре наголосив, що завезена в Україну вакцина Covishield є розробкою британсько-шведської компанії спільно з вченими Оксфордського університету. Він запевнив, що препарат є якісним, дієвим та має доведену ефективність на рівні 70-80%, що підтверджується усіма стадіями клінічних досліджень, результати яких опубліковані в галузевих наукових журналах, таких як Nature Research та Lancet.

Степанов також зауважив, що на понад 10 тис. вакцинацій, які були проведені в Україні, лише 1,2% людей - 126 осіб - мали незначні побічні ефекти у вигляді алергічної реакції.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb