"Скоріше замерзне пекло": Литва відмовилася розглядати запит Білорусі про екстрадицію Тіхановської

Литва відмовилася розглядати запит Білорусі з вимогою про екстрадицію лідера опозиції Світлани Тіхановської

"Білоруському режиму ми можемо сказати: скоріше пекло замерзне, ніж ми почнемо розглядати ваші вимоги", - йдеться в заяві МЗС Литви.

За словами міністра закордонних справ Габріелюса Ландсбергіса, Литва була і буде кам'яною стіною, "за якою сховаються всі переслідувані режимами демократичні сили".

"Кожен, хто знайшов притулок в Литві, може відчувати себе в безпеці, що його не передадуть режимам - ні через його боротьбу за демократію, ні через боротьбу за свободу слова або релігії", - резюмував він.

2 березня Слідчий комітет Білорусі ініціював екстрадицію Світлани Тіхановської, яка була змушена виїхати до Литви після президентських виборів в країні.

У відомстві стверджують, що співробітники правоохоронних органів "отримали інформацію про те, що особи з найближчого оточення Світлани Тіхановської готуються до масових заворушень і захоплення будівель державних органів на території Гомеля".

У прес-службі Світлани Тіхановської спростували інформацію Слідчого комітету Білорусі про те, що та нібито брала участь в підготовці планів із захоплення адміністративних будівель в Гомелі.

У жовтні 2020 року режим білоруського лідера Олександра Лукашенка оголосив Світлану Тіхановську в розшук. Сама Тіхановська заявляла, що не бачить сенсу зараз повертатися до Білорусі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb