США запровадили санкції проти Коломойського через "причетність до значних випадків корупції"

США публічно визнали олігарха Ігоря Коломойського причетним до корупції та ввели обмежувальні заходи проти нього і його родини

Про це йдеться на сайті Посольства США в Україні.

"Сьогодні я оголошую про санкції проти олігарха та колишнього українського державного чиновника Ігоря Коломойського через його причетність до значної корупції", - йдеться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

У повідомленні зазначається, що Коломойський, бувши главою Дніпропетровської області з 2014 по 2015 рік, був причетний до корупційних дій, "що підривали верховенство права та віру української громадськості в демократичні інститути та громадські процеси свого уряду". Йдеться про використання свого політичного впливу та влади для отримання особистої вигоди.

"Хоча ці санкції базуються на діях за його перебування на посаді, я також хочу висловити занепокоєння постійними зусиллями Коломойського, які тривають досі, щодо підриву демократичних процесів та інституцій в Україні, які становлять серйозну загрозу її майбутньому", - заявив Блінкен.

Окрім Коломойського, заява стосується найближчих членів його родини: дружини Ірини Коломойської, дочки Анжеліки та сина Григорія.

"Ця заява робить Ігоря Коломойського та членів його сім'ї неприйнятними для в'їзду до США", - йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb