Стерненко із зали суду: "Закликаю виходити на акції 8 та 9 березня"

Сергій Стерненко закликав людей виходити на акції протесту в Україні 8 та 9 березня

Про це Сергій Стерненко заявив на слуханні у справі за підозрою у перевищенні ним самозахисту, передає Еспресо.TV.

Стерненко висловив вдячність усім, хто виходив на акції протесту.

"Поки ви не забуваєте, поки ви боретесь за мене, за інших політичних в'язнів, за Андрія Антоненка, то є шанс, що в нашій країні все буде гаразд. Якщо і надалі наша прекрасна влада буде чинити те свавілля, яке вона чинить, я переконаний , що вона закінчить не краще, аніж режим Януковича, тому що є ви - надзвичайно круті та сміливі люди, які розуміють, що диктатурі не місце в Україні", - зазначив активіст.

Стерненко додав, що його турбує мовчання президента Володимира Зеленського у справі.

"Тисячі людей вийшли під офіс президента двічі, а він досі мовчить. Мені здається, що Володимир Зеленський може не розуміти, але, я маю таке переконання, що хтось дуже сильно хоче його підставити, або зіштовхнути його проти громадянського суспільства", - додав він.

За словами Стерненка, мовчання Зеленського буде бити лише по ньому самому.

"Я чув, що 8 та 9 числа будуть проходити акції в Україні на підтримку політично ув'язнених, на підтримку в тому числі Андрія Антоненка, який я нагадаю вже більше року без жодного доказу провини знаходиться зв ґратами і я закликаю вас, друзі, обов'язково туди виходити, тому що ми маємо боротися за свої права. Якщо ми не будемо боротися, то у нас їх просто заберуть", - додав активіст.

Зазначимо, 8 березня протестувальники вирішили пікетувати державну дачу Володимира Зеленського. Збір оголошено на 16:00 біля метро "Видубичі".

Читайте також: "Очікуємо, що влада забезпечить належний процес на наступних етапах розгляду": представництво ЄС про вирок Стерненку

9 березня активісти вирішили влаштувати збір біля "Президент Готелю" на вулиці Госпітальній.

"Там відбудеться з’їзд суддів, на якому хочуть обрати нових членів найвищого суддівського органу Вищої ради правосуддя та одного суддю до Конституційного Суду України. Саме недоброчесні судді у цих органах забезпечують суддівське свавілля та відсутність справедливості в країні", - пояснили організатори акції

"У громадськості єдиний заклик – не проводити з’їзду суддів до зміни правил добору членів ВРП і КСУ. Інакше суддівська мафія і надалі братиме українців в заручники своїми рішеннями, віддаляючи нас від цивілізованого світу.", - наголошують активісти.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо