У Туреччині розбився військовий гелікоптер: 11 загиблих, включно з генералом

Внаслідок катастрофи гелікоптера Кугуар на сході Туреччини загинули 11 турецьких військових, ще четверо отримали поранення

Про це повідомляє Anadolu.

Вертоліт Сухопутних військ приблизно о 13:55 вилетів з міста Бінгель в Татван. Приблизно через півгодини з екіпажем був втрачений контакт.

У район ймовірного падіння повітряного судна була відправлена пошуково-рятувальна група, задіяли безпілотник, літак CN-235 і вертоліт.

В ході рятувальної операції було виявлено, що при падінні вертольота загинули 11 військовослужбовців, четверо отримали поранення.

Повідомляється, що одним із загиблих був командир 8-го корпусу Сухопутних військ генерал-лейтенант Осман Ербаш. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вже поговорив по телефону з його сином. Генерал Ербаш стояв біля витоків розробки турецьких безпілотників і застосування їх в армії.

Наразі в Міноборони Туреччині не повідомляють про причини катастрофи. На місце рятувальної операції прибув глава Міноборони Хулусі Акар, начальник Генштабу генерал Яшар Гюлер і командувач Сухопутними військами генерал Уміт Дюндар.

Співчуття у зв’язку з катастрофою вертольота в розмові з главою МЗС Туреччини висловив також генсек НАТО Йенс Столтенберг.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb