Єрмак заявив, що Росія блокує роботу ТКГ

Робота Тристоронньої контактної групи фактично заблокована Російською Федерацією

Про це сказав керівник Офісу президента Андрій Єрмак, повідомляє Укрінформ.

"Робота в Тристоронній контактній групі сьогодні йде дуже важко. Вона практично заблокована Російською Федерацією і так званими "сепаратистами", угрупованнями, які підтримуються Російською Федерацією. Практично жодне питання не рухається вперед", - сказав він.

За його словами, головною причиною є відсутність політичної волі з боку РФ прийняти міжнародний план дій із завершення війни. 

"Чомусь Росія почала себе поводити на перемовинах не як безпосередній учасник конфлікту, а як нібито модератор або медіатор цього процесу. З цим Україна ніколи не погодиться, тому що це неправда", - підкреслив керівник ОП.

Єрмак висловив переконання, що долучення до переговорів у нормандському форматі Сполучених Штатів було б дуже важливим для мирного врегулювання на Донбасі. 

" Сьогодні час перейти від посередництва до логічних кроків, на базі яких можливо створити дорожню карту для припинення війни. Таке рішення готове, воно проговорене, і сьогодні ми чекаємо на відповідь від Російської Федерації", - додав керівник ОП.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb