Щоб пройти безкоштовну вакцинацію від COVID-19, при собі слід мати паспорт та ідентифікаційний код

Записатися у чергу на вакцинацію від коронавірусу можна шляхом заповнення онлайн-форми

Після того слід чекати виклику телефоном із Національної служби здоров'я України (НСЗУ), розповідає Еспресо.TV з посиланням на репортаж одеської інтернетгазети Думская.net, чия кореспондента перевірила на собі початок кампанії з вакцинації населення України.

"Система така - відкривається десятидозная ампула, спочатку вакцинують лікарів, а решту доз дістаються щасливчикам, записаним по інтернету. У підсумку за цією формулою виявилося три зайвих людини. Їхні контакти записали і пообіцяли запросити завтра до іншої лікарні", - зазначається у матеріалі.

Для того, щоб пройти вакцинацію, з собою потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код, вже на місці заповнити бланк-згоду й чекати своєї черги.

"Мені довелося чекати кілька годин", - каже журналістка.

Перед уколом перевіряють тиск і температуру, а також цікавляться загальним самопочуттям. Попереджають, що після вакцинації не можна вживати алкоголь. 

Відразу на місці в електронну базу НСЗУ вносять інформацію про щеплену особу. Після уколу просять півгодини посидіти в спеціальній кімнаті відпочинку в очікуванні імовірних несподіваних ефектів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb