Калитвинцев – найпотужніший мотиватор, - Олексій Антонов у "Футбольному Форматі"

Генеральний директор футбольного клубу "Олімпік" (Донецьк) Олексій Антонов розповів про зміни на тренерському містку донецької команди

Про це він казав у ексклюзивному інтерв’ю програмі "Футбольний Формат" на телеканалі "Еспресо":

- Як розподіляють між собою обов'язки Гришко, Туре і Литовченко в тренерському штабі?

- Литовченко - помічник головного тренера, Гришко - асистент тренера, Туре - теж асистент тренера. У кожного свої обов'язки.

- Раніше ви говорили, що Климовський ваш тренер, тепер ви його різко змінюєте. Що склалося не так?

- Я пояснював, що Климовський - це наша людина з першого дня створення клубу. Він був завжди, з дитячої академії, ми в нього вірили. Коли звільняли когось - він приходив на допомогу. Він був таким кризовим менеджером, рятував ситуацію, розслаблював трохи хлопців. Всі знали його і поважали, до сих пір поважають.
На жаль, так вийшло, що у Ігоря Петровича команда "поплила", я так розумію зі сторони. Треба було якесь екстрене втручання хірургічне. Тому вибір припав на Калитвинцева.

- На яких нотах ви розійшлися з Климовським?

- На добрих стосунках, з хорошими відносинами. Ми продовжуємо відносини. Президент пообіцяв - якщо до літа все буде нормально, може, він очолить у нас молодіжну команду.

- Чому саме Калитвинцев?

- Це досвідчений тренер, його всі знають. Ми його знаємо по роботі в московському "Динамо", збірній України. Знаємо його не тільки як тренера, а й особисто як хорошу людину і фахівця. Коли був вибір між трьома тренерами, першочерговим вибором був Юрій Калитвинцев.

- Які вимоги у тренера до гравців зараз?

- Новий тренер - найпотужніший мотиватор. Коли він заходить в роздягальню і починає говорити, навіть я заводжуся і готовий вийти на поле битися. Хлопці це відчувають на собі, - розповів  Антонов в етері "Футбольного Формату".