Проблема з опаленням на Донеччині: проти облгазу порушено кримінальне провадження, роботу котелень відновлено

Національна поліція України відкрила кримінальні провадження за ст. 356 КК України (самоправство) відносно керівництва приватного акціонерного товариства "Донецькоблгаз"

Про це у неділю, 7 березня 2021 року, заявив голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, передає Еспресо.TV.

Як він наголосив, такою стала відповідь правоохоронців на дії згаданої компанії, "яка, порушуючи постанову Кабміну та умови меморандуму (підписаного за ініціативи президента урядом, НКРЕКП, Нафтогазом та мерами українських міст 9 лютого), всупереч прогнозованому зниженню температури повітря до -7 градусів, безпідставно перекрило газопостачання 59 котелень обласного комунального підприємства "Донецьктеплокомуненерго".

Керівник Донеччини нагадав, що обласне комунальне підприємство експлуатує 182 котельні та забезпечує теплом 3048 багатоповерхових житлових будинків, 91 школу, 93 дитячих садки, 67 лікарень та 574 об'єкти іншої інфраструктури.

"Самоправні дії "Донецькоблгазу" загрожували мешканцям області та фактично могли призвести до руйнації систем централізованого опалення", - звернув увагу Кириленко.

За його словами, поліцейські "здійснили відповідні слідчі дії, виїхали на місця та об’єкти, які були відключені від газопостачання, зафіксували факти протиправних дій".

"У подальшому залученими до слідчих дій фахівцями обласного комунального підприємства було поновлено газопостачання до вказаних котелень та відновлено їх роботу у нормальному режимі", - підсумував Павло Кириленко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb