Співробітник адміністрації Лукашенка перейшов на бік народу та звернувся до колишніх колег

Колишній працівник адміністрації Лукашенко Артем Проскалович підписав відкритого протестного листа працівників держуправління й звернувся до тих, хто продовжує працювати в інтересах режиму

Про своє рішення він розповів на YouTube, розповідає Еспресо.TV.

Ось фрагмент виступу Проскаловича

"Не важливо, чи підтримуєте ви чинну владу. Просто дайте собі відповідь: чи законно застосовувати вп'ятьох спецзасоби до однієї людини, яка не замахується, не загрожує, а лежить і плаче від болю? Чи законно ганятися за протестувальниками на автомобілях ДАІ по тротуарах? Чи законно стріляти у вікна квартир, з яких просто кричать? Немає законних підстав для таких дій міліції і армії.

Я знаю, що держслужбовці віддані своєму роботодавцю. Ось тільки ваш наймач і благодійник - громадяни Білорусі.

Ваші посади і зарплати ніде не дінуться при зміні влади. Білоруського народу і будь-якому президенту потрібні професіонали: юристи, економісти, дипломати. Тільки справжній президент не буде вам тикати, ображати, погрожувати, заганяти в період епідемії на свої показові виступи, ризикуючи вашим здоров'ям і життями.

... Я знав, що влада боятиметься білоруського народу, вони почнуть посилювати адміністративне та кримінальне законодавство, що писатимуть в протоколах і вироках відверту юридичну нісенітницю, що звідусіль литимиться інформація, що все "в межах правового поля" і "за інструкцією".

У той момент у мене не було сміливості піти на вулицю.

Зважитися на публічне звільнення, знаючи, як працює система, було ще страшніше. Але я знайшов в собі сили піти. Піти в нікуди, з кредитом, дружиною в декреті і двома малюками".

 

Відкритий лист проти правління Лукашенка білоруські чиновник підписують за цим посиланням.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb