У британській королівcькій сім'ї були розмови щодо кольору шкіри мого сина, - Меган Маркл

Герцогиня Сассекська Меган Маркл розповіла американській телеведучій Опрі Вінфрі, що члени британської королівської родини обговорювали, наскільки темною буде шкіра її сина Арчі

Меган і її чоловік принц Гаррі дали перше докладне інтерв'ю після відмови від виконання обов'язків і від'їзду з Британії, повідомляє ВВС.

Двогодинна розмова Опри з принцом Гаррі і Меган Маркл вийшла в ефір CBS 7 березня ввечері. Принц Гаррі розповів, що їхня друга дитина, якою зараз вагітна Меган, буде дівчинкою.

Меган сказала Опрі, що коли вона була вагітна першим сином - Арчі, їй повідомили, що він не матиме титул принца і не отримає охорону, як інші члени королівської сім'ї. На думку Меган, це стало грубим порушенням традицій.

"У них немає права це забирати. Коли я була вагітна, вони сказали, що хочуть поміняти традиції для Арчі. Цікаво, чому? Але сама думка про те, що наш син не буде у безпеці, і думка, що перший небілий член цієї сім'ї не отримає той же титул, що інші онуки...", - сказала Меган.

Опра запитала: "Як ви думаєте, чому так сталося? Ви думаєте, це через його расу? Я знаю, що це питання з підступом". 

"Я дам вам чесну відповідь. У ті місяці, коли я була вагітна, в той же період йшли розмови, що йому не буде надано охорону і він не отримає титул, а були ще побоювання і розмови про те, наскільки темною буде його шкіра після народження", - відповіла Меган.

Опра уточнила, хто це говорив. Меган відповіді на це питання не дала, і ведуча поставила своє питання знову. 

Тоді Меган сказала: "Про це було кілька розмов" і додала: "Це мені передав Гаррі. Це розмови, які сім'я вела з ним. І мені здається, дуже важко було розглядати їх як окремі інциденти".

Пізніше, коли до розмови приєднався принц Гаррі, Опра запитала у нього про ці питання, і він відповів: "Про цю розмову я ніколи не розкажу". 

"У той момент мені було просто незручно, я був трохи шокований", - сказав Гаррі і пояснив, що це сталося "на самому початку їхніх стосунків".

Принц також сказав, що найбільше його засмутив той факт, що члени королівської сім'ї не засудили публікації британських таблоїдів, в яких обговорювалася расова приналежність Меган. Гаррі нагадав, що проти колоніальних інтонацій журналістів виступили понад 70 членів парламенту. 

"Але ніхто з членів моєї сім'ї за всі три роки так нічого і не сказав. Це боляче", - заявив він.

Читайте також: Чоловіка Єлизавети ІІ принца Філіпа успішно прооперували

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb