Цифровізація охорони здоров'я: МОЗ назвало ключові проєкти до 2023 року

Міністерство охорони здоров'я назвало пріоритетні проєкти з цифровізації сектору до 2023 року

Про це пресслужба Міністерства охорони здоров'я написала у Facebook.

Згідно з повідомленням, відомство спільно з Національною службою здоров'я України, державним підприємством "Електронне здоров'я", державною установою "Центр громадського здоров'я МОЗ України" визначило проєкти цифрової трансформації у сфері охорони здоров'я до 2023 року.

Зазначається, що у рамках ініціативи було створено публічний каталог проєктів цифрової трансформації до 2023 року. До каталогу увійшло 94 проєкти, які у відкритому доступі містять статуси та доступи до інформації про проєкти, а також дедлайни та відповідальних виконавців за реалізацію проєкту.

Так, серед найбільш пріоритетних напрямів до 2023 року МОЗ визначило розвиток медичних послуг та управління медичною інформацією (ЕСОЗ); забезпечення якості та безпеки медичних засобів і медичних виробів (е-ліки); промоції здорового способу життя, захисту населення від інфекційних хвороб та протидії соціально небезпечним захворюванням (е-громадське здоров'я).

При цьому кожен із напрямів містить свої підпроєкти. 

Так, напрямку ЕСОЗ стосується створення електронного кабінету пацієнта, електронний стаціонар, електронний план лікування, електронні медичні обстеження, модуль чутливих даних, електронні медичні висновки, зокрема про тимчасову непрацездатність, для отримання водійського посвідчення, про стан функціональності людини, про смерть.

Проєкт е-ліки включатиме створення електронної системи управління запасами лікарських засобів та медичних виробів еStock, модернізації Державного реєстру лікарських засобів, створення Державного реєстру медичних виробів, електронний рецепт на інсуліни, наркотичні засоби та усі рецептурні препарати.

Підпроєкти е-громадського здоров'я передбачають створення електронної інтегрованої інформаційної системи спостереження за інфекційними захворюваннями (ЕЛІССЗ), медична інформаційна система "Моніторинг соціально значущих захворювань", інформаційний фонд в сфері громадського здоров'я.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb