Експерт розповів, чому на Медведчука та Козака наклали санкції

На думку українського політолога Михайла Басараба, санкції на нардепів ОПЗЖ Тараса Козака та Віктора Медведчука наклали через корумпованість судів, в яких ті могли б легко оскаржити підозри

Про це політолог Михайло Басараб, член стратегічної ради "Руху опору капітуляції"  розповів в ефірі програми "Головне", передає "Еспресо.Захід".

"Мене дуже сильно хвилює і обурює як громадянина, коли, критикуючи Володимира Зеленського за його непослідовність і, можливо, сумнівність певних його дій, ми ставимо під сумнів застосування санкцій до Медведчука і до Козака. Такі люди, як Медведчук чи Козак, представники їхнього середовища і люди, які задіяні у їхніх злочинних схемах заслуговують на найжорстокіше покарання з боку держави, - переконаний Басараб.

Політолог зазначив - суспільство вже договорилося до того, що Зеленський їх переслідує "якось так, а не інакше", а тому є підстави казати, що Медведчук у нас фактично невинен.

"Медведчука переслідують, відповідно до закону про санкції, тому що у нас не закінчена судова реформа і у нас корумповані суди. Зрозуміло, що як тільки б пішли переслідування Медведчука по лінії Генеральної прокуратури, судових розглядів тощо, ми могли б поставити хрест на цьому процесі. Санкції були застосовані, відповідно до чітких положень законодавства, а тепер уже Медведчук повинен у суді оскаржити їх і скасувати, відповідно до вимог законодавства. Хотів би, щоб ми тут усі поставили крапку і, критикуючи Зеленського, не вигороджували Медведчука. Трошки відповідальності нам усім треба у цьому питанні", - пояснив Михайло Басараб.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо