Маємо повну вакханалію беззаконня та регрес судової системи, - Омелян

Міністр інфраструктури України (2016-2019 рр.) Володимир Омелян заявив, що за два роки країна має низку "змарнованих можливостей та повний регрес судової системи України"

Таку думку він висловив в ефірі програми "Змістовно з Єгором Чечериндою" на Еспресо.TV.

"Ми маємо 2 роки змарнованих можливостей і ніяк не просунулись в проведенні судової реформи. Можна багато критикувати попередню владу, але в нас є очевидні два досягнення. По-перше, до Верховного Суду ніхто претензій не висловлює, по-друге, немає ніяких зауважень до роботи Вищого антикорупційного суду України. Це саме ті досягнення, які були створені за період Петра Порошенка. Зараз же ми маємо повну судову вакханалію. Адже ті законопроекти, які пропонує Володимир Зеленський Верховній Раді для затвердження вже зустрілись з гострою критикою як і українських, так і міжнародних експертів", - пояснив Омелян.

Політик зауважив, що міжнародні експерти неодноразово звертали увагу на те, що прогресу в проведенні судової реформи немає, а навпаки влада намагається ще більше впливати на суддів та їх рішення. Омелян додав, що в такий спосіб судова гілка влади ніколи не стане незалежною та ефективною.

"Не тільки українські, а й міжнародні експерти бачать вплив на суддів з боку влади, а точніше з Банкової. В такий спосіб ми ніколи не реформуємо судову систему. Адже для ефективного судочинства судді повинні бути незалежними. Це не якась відірвана матерія. І люди повинні розуміти як судова криза впливає на їхнє життя, а не тільки тоді, коли все стане погано. І не варто думати, що це не стосується вас", - додав Омелян

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb