Милованов пояснив, кого має торкнутись перегляд приватизації 90-х

Радник голови Офісу президента Тимофій Милованов вважає правильним, що у разі обіцяної Радою національної безпеки і охорони (СНБО) перевірки приватизованого у 1990-х майна, частину підприємців можуть позбавити отриманого незаконним шляхом

Про це повідомляє Сьогодні.

"Переглянути приватизацію - означає перевірити, де було порушено право власності, у тому числі і держави. Але перевіряти треба найбільш кричущі випадки - там, де вкрали підприємства і де в не інвестували і не вкладали, там де, по суті, пограбували Україну", - цитує видання слова Милованова.

Як приклад такого випадку він навів приклад Запорізького алюмінієвого комбінату, який був викуплений російським "Русалом" і фактично знищений, після чого знову повернувся в державну власність.

"Саме такі або схожі випадки, коли, по суті, підприємства руйнувалися, а не розвивалися, мають бути переглянуті. Це важливо для економіки", - підкреслив Мілованов.

Водночас, за словами Мілованова, якщо підприємець приватизував майно з порушенням або навіть не доплатив за підприємство, але розвивав його - воно працює, створює робочі місця і платить податки - можна застосувати "нульову декларацію".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb