МЗС презентувало іноземним послам тези Кримської хартії

Міністерство закордонних справ України презентувало послам іноземних держав в Україні тези хартії, яку планують ухвалити за результатами саміту Кримської платформи

Про це повідомила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на відкритті виставки "Вірність собі - не злочин" у МЗС України, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми наразі на етапі консультацій, ми розробили елементи Кримської хартії, те, що ми вважаємо за необхідне включити в цей заключний документ. Позаминулого тижня у нас був перший раунд консультацій, декілька десятків послів були запрошені до МЗС, де ми їм презентували елементи цієї хартії", - наголосила вона.

Джапарова зауважила, що МЗС очікує, що посли іноземних держав нададуть свої пропозиції, які включать до хартії.

"Фактично, наразі ми очікуємо від них не лише фідбек щодо наших елементів, а й пропозиції щодо того, що країни пропонують включити в цю хартію, тому що ми вважаємо, що це спільний документ, над яким мають працювати ті країни, які мають активну позицію щодо захисту інтересів України та недопущення легітимізації статусу тимчасової окупації", - зазначила вона.

За словами Джапарової, консультації тривають з десятками країн і кожна країна може собі окреслити рівень своєї співучасті у Кримській платформі.

"Туреччина підтримала ініціативу створення Кримської платформи. Це зафіксовано в спільній заяві президентів Ердогана та Зеленського за результатами візиту президента Зеленського до Туреччини декілька місяців тому, і, фактично, Туреччина разом із нашими партнерами бере активну участь у роботі над заключним документом саміту", - додала вона.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb