На столі лежить конкретний план мирного врегулювання на Донбасі, - Єрмак

План мирного врегулювання на Донбасі буде предметом обговорення під час відеоконференції у нормандському форматі

Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак під час онлайн-дискусії Німецького товариства зовнішньої політики, повідомляє Укрінформ.

“Сьогодні на столі лежить конкретний план мирного врегулювання, запропонований Німеччиною і Францією, доопрацьований Україною, який, як ми вважаємо, відповідає духу «Мінська», відповідає нормам міжнародного права. Підкреслюю, план мирний - на столі і ми дуже чекаємо на таку ж позицію з боку РФ”, - заявив Єрмак.

За його словами, якщо Росія не погоджується, «це означає, що вона не хоче припинення війни та настання миру на території Донбасу».

Представник України на консультаціях у «нормандському форматі» пояснив, що йдеться про «дуже потужний крок», запропонований Німеччиною і Францією. 

Як сподівається Єрмак, він буде «предметом потужного обговорення за тиждень – два» під час відеоконференції у «нормандському форматі»: створення так званих кластерів, які можуть «стати в разі узгодження основною для Дорожньої карти, яка закінчилася би встановленням миру на Донбасі, реінтеграцією окупованих територій і проведенням місцевих виборів».

Єрмак зазначив, що українська сторона вважає, що контроль за режимом припинення вогню має бути суворішим, а ОБСЄ повинна взяти на себе більше повноважень і розширити свій мандат для спостереження.

Читайте також: Окупанти готують військову провокацію, щоб ввести в ОРДЛО "російських миротворців", - Гармаш

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb