Спецслужби РФ мають підрозділи, які займаються виключно кібератаками проти України, - СБУ

У російських спецслужбах діють окремі підрозділи, які проводять підривні операції проти України

Про це заявив начальник управління департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк в рамках форуму "Україна 30. Культура і ЗМІ. Туризм", передає Радіо Свобода.

"Є визначені підрозділи, спеціалізація яких – конкретно Україна. Тобто це їхня робота, люди за це отримують заробітну плану, інші засоби: це можуть бути державні і недержавні медіаресурси. Є конкретна сила, яка сьогодні нам протистоїть", – наголосив він.

Вітюк зауважив, що вдалось зібрати доказову базу, яка свідчить про координацію Росією дій низки організацій, що здійснювали кібератаки на інформаційні ресурси українських органів державної влади.

Як зазначив представник СБУ, загалом за 2020 рік департамент кібербезпеки СБУ заблокував понад дві з половиною тисячі спільнот у соціальних мережах з мільйонною аудиторією, понад 20 ботоферм з потужністю більш ніж 60 тисяч акаунтів та нейтралізував понад 600 кібератак і кіберінцидентів на інформаційні ресурси органів державної влади.

Окрім того, деяким блогерам та організаторам Телеграм-каналів оголошено про підозри за звинуваченнями у державнй зраді та порушенні рівноправності громадян.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb