Театралізованим дійством у Львові вшанували Кобзаря

Біля пам’ятника Тарасові Шевченку студенти читали уривки з творів поета під музичний супровід хору "Дударик"

Про це повідомляє "Еспресо.Захід"

У Львові з нагоди 207-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка влаштували театралізоване дійство.  Вшанування розпочали, розповідаючи уривки з творів Тараса Шевченка. Студенти Львівського коледжу культури та мистецтв по черзі виходили з-поміж людей і віршами продовжували думку один одного. 

"Це постать, яка дала поштовх до створення такої держави, як Україна, саме  незалежної України, – розповідає студент Львівського фахового коледжу культури та мистецтв Олексій Удовба. – Він навчає здавна і його слова є актуальними донині. Для мене Тарас Шевченко – батько нації".

Опівдні біля пам’ятника Кобзарю зібралися десятки пересічних львів’ян і громадських діячів. Усе дійство традиційно супроводжувалося співом чоловічого хору "Дударик".  

"Він боровся словом для того, щоб ми могли жити і далі боротися за своє життя та кращу долю для своїх нащадків, – зазначає соліст гурту "Піккардійська терція" Андрій Капраль. – Це прямий наш обов’язок. Маємо таких велетнів у нашій країні, як Шевченко, як Франко, тому мусимо їх пам’ятати. Ми щороку тут, бо свого часу стали лауреатами Шевченківської премії і на цьому мистецькому рівні нам приємно, що, напевно, отримали благословення від Шевченка". 

Нагадаємо, нині Україна відзначає 207-му річницю від Дня народження Тараса Шевченка. З цієї нагоди у Львові діти ліпитимуть Кобзаря. У львівській бібліотеці для дітей проведуть креатив-день "Дитячий" Шевченко". 

А у Дрогобичі Шевченко звучав різними мовами. До Шевченківських днів відділ молодіжної політики, сім’ї та спорту Дрогобицької міськради ініціював флешмоб "Поезії Тараса Шевченка різними мовами".