У дитсадку на Харківщині виявили спалах кишкової інфекції: двох дітей госпіталізовано

У селі Слобожанське у Харківській області стався спалах кишкової інфекції – захворіли шестеро вихованців дитсадка, двоє з них госпіталізовані до лікарні

Про це повідомив Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України.

"За період з 5 по 9 березня було зареєстровано 6 випадків захворювання серед дітей Слобожанського комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №3", - йдеться у повідомленні..

Зазначається, що четверо дітей перебувають на амбулаторному лікуванні, двое - госпіталізовані.

Попередні діагнози, за даними лабцентру: в однієї дитини - ГРВІ, харчова токсикоінфекція під питанням, у трьох – гострий гастроентероколіт, у двох – харчова токсикоінфекція, ротавірусна інфекція під питанням. За даними медиків, основними клінічними проявами захворювання є підвищення температури, діарея, блювота, слабкість. Стан дітей оцінюється як середнього ступеня важкості.

У лабцентрі МОЗ зауважили, що в дитсадку провели первинне епідеміологічне розслідування з опитуванням батьків хворих дітей і медичних працівників, до яких вони звертались за медичною допомогою та санітарно-епідеміологічне обстеження закладу, зробили дезінфекцію у всіх приміщеннях. Епідеміологи відібрали проби питної води та змивів з об’єктів навколишнього середовища, взяли аналізи в персоналу та контактних дітей.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb