В Дніпрі нейрохірурги стабілізували стан пораненого 5 березня снайпером бійця, він прийшов до тями

Після 4 діб боротьби лікарям вдалося стабілізувати стан військового, пораненого снайпером в голову 5 березня під Красногорівкою

Про це написав головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І.І. Мечнікова Сергій Риженко у Facebook, передає "Цензор".

"У п'ятницю в реанімацію політравми надійшов поранений в голову боєць. Владиславу - 32 роки, він з Кіровоградщини. Поранення отримав 5 березня поблизу Красногоровки. Снайперська куля прошила голову навиліт. Вхідний отвір в тім'яної, а вихідний - в потиличній області", - зазначив керівник медустанови.

Читайте також: 5 березня на фронті: 7 ворожих обстрілів, є важко поранений

Головлікар зазначив, що у військового сильно пошкоджено ліву півкулю мозку. До лікарні чоловіка евакуювали авіацією в стані коми. У лікарні негайно взяли в операційну, де нейрохірурги видалили уламки черпа і зруйновані ділянки мозку.

"Всі ці дні йшла боротьба за життя. На сьогодні стан вдалося стабілізувати. До Владислава повернулася свідомість. Нарешті можемо сказати, що загрози для життя немає", - додав Риженко.

Вся права половина тіла у пораненого залишається паралізованою.

"На щастя, центр мови, який теж знаходиться в лівій півкулі, поки що вдається врятувати, тому поранений може розмовляти і розуміє мову. Попереду його чекає тривале лікування і реабілітація", - додав головний лікар.

Також Риженко згадав, що в лікарню везуть ще одного бійця з Донецької області - з кульовим пораненням ноги.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо