Мінцифри навесні запустить ще дві будівельні послуги в "Дії"

Міністерство цифрової трансформації навесні автоматизує будівельні послуги класу СС2 та СС3

Про це пресслужба Міністерства цифрової трансформації повідомила у Facebook.

"Вже цієї весни на порталі Дія Мінцифра автоматизує будівельні онлайн-послуги класу СС2 та СС3", - йдеться у повідомленні.

Загалом, за інформацією пресслужби, для ефективної роботи Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва наразі запущено новий реєстр будівельної діяльності та Публічний портал системи - платформу з актуальною інформацією про зареєстровані документи та внесені зміни. 

Крім того, відомство запустило чотири електронні послуги для об'єктів класу СС1 на порталі Дія - повідомлення про початок підготовчих робіт, повідомлення про початок будівельних робіт по СС1, повідомлення про початок будівельних робіт на підставі будпаспорта, а також декларація про готовність до експлуатації будпаспорту.

"Єдина електронна система у сфері будівництва - ключ до глобальної будівельної реформи. Потенційна економія завдяки цифровізації сфери дорівнює 734 млн грн на рік, згідно з дослідженням потенціалу електронних послуг", - зазначили у пресслужбі.

Наразі ж, зазначили у відомстві, будівельна галузь є однією з найбільш корумпованих в Україні. Так, за інформацією Мінцифри, річний обсяг хабарів у будівництві становить від 2,7 до 3,5 млрд грн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb