НБУ відновив продаж пам'ятних монет через інтернет-магазин

Національний банк відновив продаж пам'ятних монет через інтернет-магазин

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Згідно з повідомленням, НБУ після проведених робіт з оптимізації повністю відновив роботу інтернет-магазину пам'ятних монет. 

Так, завдяки додатковим технічним налаштуванням інтернет-магазин відтепер зможе якісно та своєчасно оновлювати асортимент нумізматичної продукції НБУ.

Зазначається, що замовлення нумізматичної продукції онлайн доступне цілодобово та без вихідних. 

Крім того, клієнти, крім продукції попередніх років випуску зможуть придбати і нову, випущену у 2021 році продукцію, а також набір "Монети України" 2020 року.

"Асортимент та кількість нумізматичної продукції буде періодично поповнюватися залежно від наявних обсягів, щоб задовольнити потреби ширшого кола клієнтів", - наголосили у пресслужбі.

В НБУ нагадали, що у перший день роботи інтернет-магазину спостерігався ажіотаж, який у декілька разів перевищив прогнози регулятора. Через це НБУ на деякий час призупинив роботу інтернет-магазину для переходу на потужніші сервери. Пізніше робота сервісу відновилася в обмеженому режимі.

Проте, за інформацією НБУ, за два місяці обмеженого формату роботи через інтернет-магазин було оформлено шість тисяч замовлень на майже 5 млн грн.

За даними регулятора, найбільше відвідувачів інтернет-магазину було з України. Водночас сайт відвідували також користувачі з США, Польщі, Німеччини, Австрії, Канади, Великобританії, Нідерландів та інших країн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb