"Європейська Солідарність" вимагає закрити курорт "Буковель", який спричинив новий спалах захворювання у регіоні

"Європейська Солідарність" вимагає від влади припинити роботу курорту "Буковель" на Прикарпатті через загрозливу епідемічну ситуацію в регіоні. Про це під час пресконференції в агентстві "Інтерфакс Україна" заявили представники політичної сили. У "Європейській Солідарності" наголошують, що бізнес олігарха Коломойського, який є давнім партнером Володимира Зеленського, має привілейоване становище в Україні, і це призвело до нової хвилі коронавірусу

"Сьогодні міська влада Івано-Франківська вже б’є в набат, бо не вистачає ліжко-місць, і просить область підключитися до вирішення цих питань. Чому так сталося в Івано-Франківській області і чому зараз там червона зона? Однією з основним причин є приїзд Володимира Зеленського в усім відомий гірськолижний курорт "Буковель", який часто пов’язують із Шевченком, який активно вступив в передвиборчу кампанію. Так само це спричинило активізацію багатьох туристів, зокрема з-за кордону. Всім відомо, що зараз новий штам коронавірусу – так званий британський штам, який має дуже важкі наслідки. І ми вже бачимо в себе в країні прояви цього штаму, зокрема і в Івано-Франківській області", – наголошує депутат Київради, громадський активіст, учасник війни проти російської агресії Олександр Погребиський.

"Катастрофічна ситуація з ковід в західній Україні. Є обмежувальні заходи для багатьох, малого і середнього бізнесу, але ми бачимо, як, на жаль, ці обмежувальні заходи не стосуються "Буковеля". І "Буковель" перетворився у "Велюр" – 2", – говорить народна депутатка Марія Іонова.

"Ми вимагаємо закриття "Буковеля", бо саме "Буковель" є причиною тих наслідків, тих червоних зон, які ми маємо в Івано-Франківській області, і тієї кількості захворювання серед людей, які проживають в області", – наголосив Олександр Погребиський.