США і Євросоюз підтвердили плани поєднати зусилля у боротьбі зі змінами клімату

Представники Єврокомісії та США підтвердили плани співпрацювати у боротьбі з кліматичними змінами

Про це повідомили виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Франс Тіммерманс та спецпредставник президента США Джон Керрі у заяві до журналістів після зустрічі у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

"Коли Адміністрація Байдена увійшла в офіс, ми тоді сказали – вони повернулися! Вони повернулися до Парижа, до кліматичного порядку денного… Ми будемо працювати пліч-о-пліч, щоб досягти успіху у Глазго, де доведеться докласти зусиль, аби переконати інших світових гравців робити правильні речі. Я абсолютно впевнений, що США і Європа, працюючи разом, можуть зрушити гори та передати дітям й онукам той клімат і той світ, у яких можна жити", - зазначив Тіммерманс.

У свою чергу представник США заявив, що президент Джо Байден чітко включив боротьбу зі змінами клімату до найважливіших питань, які має намір вирішувати уряд Штатів.

"Я прибув сюди, щоб поновити діалог з нашими друзями в Європі щодо співпраці навколо ситуації з кліматом… Ми стикаємося з надзвичайною кризою, ознаки якої зростають кожного року. Але ця криза також є також моментом найбільшої нагоди, яку ми маємо, ймовірно, з часів Промислової революції. Ми можемо відновити себе та наші економіки, які будуть виробляти нову продукцію, на основі новітніх технологій", – зауважив Керрі.

Він також додав, що для Америки та Європи важливо об’єднатися, адже жодна країна не може самотужки здолати цю кризу. Задля цього необхідні зусилля не лише держав і урядів, вони мають охопити широке громадянське суспільство та приватний сектор: "Будуть необхідні трильйони євро, доларів, будь-якої іншої валюти. Але кожен з економічних прогнозів чітко свідчить – для наших громадян буде більш витратним не відповідати (на кліматичні зміни – ред.), і не робити того, що ми маємо зробити".

За словами Керрі, сучасний технологічний розвиток дає змогу виконати цю роботу, тож наступне десятиліття має стати періодом дій у розв'язанні проблеми кліматичних змін.

"Саме тому президент Байден прийме (кліматичний – ред.) саміт у квітні, щоб зібрати разом країни світу та обговорити, з чим ми прийдемо до Глазго", - додав він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb