Третина жінок у світі зазнавала фізичного або сексуального насильства, - ВООЗ

Згідно з аналізом Всесвітньої організації охорони здоров'я, кожна третя жінка у всьому світі (близько 736 млн) зазнавала фізичного або сексуального насильства протягом свого життя від чоловіків

Про це йдеться у звіті ВООЗ.

Так, у звіті представлені дані найбільшого за всю історію дослідження поширеності насильства проти жінок, здійсненого ВООЗ.

Тож, протягом життя кожна третя жінка у світі зазнає фізичного або сексуального насильства - з боку як близького партнера, так і чужих чоловіків. Ця цифра залишається незмінною протягом останнього десятиліття.

У свою чергу насильства з боку партнера зазнавала кожна четверта дівчина віком 15-24 років, які перебували у стосунках.

Встановлено, що насильство з боку інтимних партнерів є найпоширенішою формою жорстокого поводження у світі. Про нього заявили близько 641 мільйона жінок. 6% жінок у всьому світі заявили, що на них напала стороння людина.

За оцінками, 37% жінок, які живуть у найбідніших країнах, зазнали фізичного та / або сексуального насильства з боку інтимних партнерів у своєму житті.

Так, регіони Океанії, Південної Азії та Африки на південь від Сахари мають найвищі показники поширеності насильства з боку інтимних партнерів серед жінок у віці 15-49 років - від 33% до 51%. Найнижчі показники спостерігаються в Європі (16–23%), Центральній Азії (18%), Східній Азії (20%) та Південно-Східній Азії (21%).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb