У Мінсоцполітики пояснили, за якого рівня доходів можна розраховувати на отримання субсидій

Загалом, на отримання субсидій можуть претендувати домогосподарства із доходом, що не перевищує двох прожиткових мінімумів на одну особу

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Серед усіх отримувачів житлової субсидії близько 40% становлять домогосподарства з середньомісячним доходом на одну особу, що не перевищує розміру прожиткового мінімуму, ще майже 40% - домогосподарства з доходом на одну особу від одного до півтора прожиткових мінімумів на одну особу в розрахунку на місяць, 17% - з доходом від півтора до двох прожиткових мінімумів", - цитує пресслужба словам міністра соціальної політики Марини Лазебної.

Вона також зазначила, що середній відсоток обов'язкової плати за житлово-комунальні послуги по Україні становить трохи менше 10%.

За словами Лазебної, при зростанні цін і тарифів на послуги розмір обов'язкового платежу не змінюється, оскільки залежить від доходу, а розмір субсидії - збільшується.

Загалом, за інформацією Міністерства соціальної політики, наразі субсдидію на оплату житлово-комунальних послуг отримує близько 3 млн домогосподарств, а середній розмір субсидії у лютому склав 1483 грн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb