Уряд затвердив проєкт стратегії економічної безпеки до 2025 року: що він передбачає

Кабінет міністрів затвердив проєкт указу президента України Володимира Зеленського про рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) щодо стратегії економічної безпеки України до 2025 року

Уряд підтримав проєкт указу під час чергового засідання уряду, передає Еспресо.TV.

Згідно з пояснювальною запискою до документу, стратегія базується на пріоритетах національних економічних інтересів та визначає мету, напрями, завдання та механізми державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки, а також цільові орієнтири та критичні межі індикаторів економічної безпеки.

Так, метою державної політики у сфері забезпечення економічної безпеки є досягнення основних національних економічних інтересів та забезпечння економічного суверенітету. 

Досягнення основних національних інтересів та економічного суверенітету, згідно з документом, вимагає формування та реалізації державної політики, спрямованої як на стале нарощення конкурентноспроможності економіки України, так і на поступове зміцнення показників економічної стійкості, і, відповідно, невразливості національної економіки до зовнішніх і внутрішніх загроз.

Зазначається, що державна політика у сфері забезпечення економічної безпеки має два взаємопов'язаних напрями - напрям розвитку та безпековий напрям. Стратегія також затверджує табло індикаторів економічної безпеки, яке визначає критичні межі та цільові орієнтири за індикаторами основних складових економічної безпеки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb