В Україні з 10 березня відновилася навігація на Дніпрі, - Криклій

Датами відкриття та закриття нового сезону навігації на Дніпрі було встановлено 10 березня та 31 грудня 2021 року з урахуванням фактичних метеорологічних умов

Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з повідомленням, наказом Державної служби морського та річкового транспорту встановлено дати відкриття та закриття нового сезону навігації на Дніпрі - з 10 березня по 31 грудня 2021 року з урахуванням фактичних метеорологічних умов.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, цьогорічний міжнавігаційний період був мінімальний за останні роки - всього 54 календарних дні.

"І якщо надалі погодні умови дозволятимуть, ми хочемо здійснювати річкову навігацію цілий рік", - цитує пресслужба слова Криклія.

Міністр також зауважив, що під час міжнавігаційного періоду держпідприємство "Укрводшлях" оптимізувало та провело необхідні роботи з капітального ремонту на судноплавних шлюзах, які потребували їх виведення з експлуатації. Зокрема, був завершений капітальний ремонт на Каховському судноплавному шлюзі.

Криклій також наголосив на важливості розробки відповідних проєктів підзаконних актів для належного функціонування внутрішніх водних шляхів після набрання чинності нового закону "Про внутрішній водний транспорт". Зокрема, для утримання шлюзів у належному стані закон передбачає створення Державного фонду розвитку внутрішніх водних шляхів, з якого фінансуватиметься подальше утримання, реконструкція, ремонт, технічне переоснащення й охорона судноплавних гідротехнічних споруд.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb