Фонд соцстрахування розширить верифікацію усіх держвиплат за лікарняними

Фонд соціального страхування впровадить верифікацію усіх видів допомог по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах

Про це повідомила пресслужба Фонду соціального страхування України.

Згідно з повідомленням, допомоги по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах будуть проходити процес верифікації. Верифікація виплат має забезпечити цільове використання коштів та мінімізувати ризик помилок під час здійснення виплат. При цьому, вона не вплине на строки фінансування матеріального забезпечення від Фонду.

Зазначається, що технічні питання інформаційного обміну для проведення верифікації будуть опрацьовані найближчим часом. Також буде розроблено механізм надання рекомендацій у разі виявлення невідповідностей даних.

За інформацією пресслужби, верифікація виплат буде здійснюватись для всіх видів матеріального забезпечення і страхових виплат Фонду. Зокрема, буде впроваджено механізм превентивної верифікації, яка дозволить упередити здійснення нецільових видатків.

У Фонді нагадали, що раніше реалізація верифікації була розпочата для страхових виплат, які Фонд здійснює для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також членів їх сімей.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb