Про новий план врегулювання від Франції та Німеччини ми дізнались від Козака на засіданні ТКГ, - Гармаш

За словами члена Української делегації в ТКГ Сергія Гармаша про новий можливий "план" по Донбасу дізнались зі слів глави російської делегації, який заявив їм про його неприпустимість

Про це член української делегації в ТКГ журналіст Сергій Гармаш розповів в ефірі програми "Червона лінія з Сергієм Висоцьким", передає Еспресо.TV.

Ведучий попрохав Гармаша прокоментувати так званий план Єрмака щодо врегулювання в ОРДЛО.

"Я можу розповісти про те, що я як аналітик складаю. Як я це бачу. Вперше ми про це почули... Не про "план" по-перше, я не знаю, чому Єрмак назвав це "планом". Це називається "пропозиція по кластерах". Коли пан Козак (Дмитро Козак, заступник голови адміністрації президента РФ, - ред.) увірвався в роботу Тристоронньої контактної групи, він увірвався, щоб заявити - "Так, такі пропозиції розробляються, але вони ніколи не стануть дорожньою картою,але не сподівайтесь на це, бо Нормандська четвірка не може втручатись у внутрішні справи України". Це було дивне формулювання, але воно прозвучало", - зазначив Гармаш.

Читайте також: На столі лежить конкретний план мирного врегулювання на Донбасі, - Єрмак

За його словами, саме тоді українська делегація вперше дізналася про підготовку якогось документу з боку Четвірки. 

"З того часу, і до сьогодні в ТКГ розглядається план Кравчука", - зауважив журналіст, додавши, що цей план саботується Росією, яка намагається нав'язати так званий план ОРДЛО.

Читайте також: Віталій Портников: Путіну не потрібен мирний план

"План ОРДЛО ми не розглядаємо через те, що вони не є членами ТКГ і його розгляд зніме всю відповідальність за конфлікт з Росії", - пояснив Сергій Гармаш.

На думку Гармаша,  пропозиція по кластерах - це новий підхід по виконанню пунктів Мінських угод, а росіяни стверджують, що новий план суперечить домовленостям.

"Те, що Єрмак, з його ж слів, назвав планом Німеччини та Франції, в першу чергу, має підвищити статус цього дкументу", - припустив Гармаш.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо