"Бюджет Національного інституту раку є "ласим шматком" для Степанова": Стефанишина про призначення ексрегіонала Андрія Шипка в. о. директора інституту раку

Народна депутатка від партії "Голос" Ольга Стефанишина заявила, що в призначенні Андрія Шипка в. о. директора Національного інституту раку "має місце корупційна складова на чолі з міністром охорони здоров'я Максимом Степановим"

Таку думку нардепка висловила в ефірі програми "Коментар з Христиною Шкудор" на Еспресо.TV.

"Андрій Шипко - людина, яка звикла працювати за старою системою. Маю на увазі за системою "регіоналів". Тому я прекрасно розумію пацієнтів, які в шоці від того, що відбувається. Адже Національний інститут раку - державна установа, в якій лікуються десятки тисяч онкохворих пацієнтів. Бюджет цього інституту складає 220 млн грн тільки на ліки та медпрепарати, а ще 1,5 млрд грн цього року закладено на ремонт та оснащення приміщення. Тому я передбачаю, що ці кошти є "ласим шматком" для Степанова та Шипка", - пояснила Стефанишина.

Нардепка впевнена, що в таких призначеннях мають місце серйозні корупційні складові. Вона пояснила це тим, що Андрія Шипка не вдалося призначити до Національної служби здоров'я України, де бюджет складає 100 млрд грн, тому, на її думку, хоча б 1,5 млрд грн з бюджету Національного інституту раку можна буде "освоїти".

"Андрія Шипка призначив в. о. директора Національного інституту раку безпосередньо міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Спочатку його не змогли призначити до Національної служби здоров'я, де бюджет складає 100 млрд грн, тому вирішили поділити хоча б 1,5 млрд грн. Але, на превеликий жаль, найбільше від цього постраждають онкохворі пацієнти", - додала Стефанишина

Пані Ольга зауважила, що, враховуючи страшну статистику онкохворих пацієнтів в Україні, це може призвести до катастрофи.

"Ми маємо дуже страшну статистику онкології в Україні. На жаль, вона не оминає жодної української родини. Але, замість того, щоб розвивати Національний інститут раку, надавати можливість лікарям розвиватись та закуповувати якісні ліки за конкурентними цінами, ми маємо такі призначення", - сказала Стефанишина.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb