"Чорний сценарій": Польща запроваджує жорсткий локдаун у трьох воєводствах

З 13 березня уряд Польщі запроваджує жорсткий локдаун у Поморському, а з 15 березня, - у Мазовецькому (Варшава) і Любуському воєводствах

Про це заявив керівник МОЗ Польщі Адам Недзельський, повідомляє RMF24.

"Матеріалізується чорний сценарій у питанні темпів розвитку пандемії. Результат на рівні 21 тис. нових випадків – це приріст за тиждень на близько 6 тис., що прямує у напрямку до понад 30 тис. Ми спостерігаємо за приростом денної кількості захворювань",- підкреслив Недзельський.

Він зауважив, що спостерігаються "динамічні темпи розвитку пандемії, і це є тривалим трендом".

За його словами, уряд Польщі на два тижні вводить локдаун у Помороському, Мазовецькому та Любуському воєводствах з огляду на високу динаміку нових випадків інфікування в цих трьох регіонах. Це означає, що учні 1-3 класів повернуться до частково дистанційного навчання, буде призупинено роботу торгових центрів, готелів, кінотеатрів, театрів, філармоній, басейнів, спортивних об’єктів. Крім того, такі ж обмеження буде продовжено на два тижні у Вармінсько-Мазурському воєводстві (Ольштин) на північному сході Польщі, де їх було запроваджено наприкінці лютого.

За інформацією МОЗ Польщі, у цих регіонах частка "британського" штаму коронавірусу становить 38,5%.

Уряд РП планує передати до Мазовецького та Опольського воєводств додатково 25,6 млн медичних масок. Вони розподілятимуться між жителями регіонів через органи місцевого самоврядування.

Недзельський не виключив, що у світлі різкого збільшення кількості інфікованих жорсткий локдаун може бути запроваджений по всій території Польщі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb