"Якщо хтось підозрюється у тероризмі, мають бути підозри і затримання": Разумков пояснив, чому не голосував за блокування каналів Медведчука

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, чому утримався від голосування за введення санкцій проти народного депутата Тараса Козака і телеканалів NewsOne, Zik і "112 Україна"

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, перше засідання РНБО, на якому приймалося рішення про санкції проти Козака, було без засідання як такого.

"Це один з форматів - так званий письмове опитування. В пакеті документів був проект рішення, списки осіб, щодо яких це все вводиться, і то постанова Верховної ради, яке було проголосовано ще в 2018 році. Додаткової інформації не було. Ні позиції СБУ, ні позиції інших учасників процесу я, на жаль, не знаю", - зауважив Разумков.

Він наголосив, якщо говорити про те, що санкції пов'язані з терористичною діяльністю, то згідно із законом повинні бути підозри і затримання.

Читайте також: Ткаченко: Телеканали Медведчука закриті, проте українці активно дивляться російське ТБ

"Додаткової інформації не було. Я перелік документів позначив. І знову ж таки, є друга складова. Ми говоримо, що це навіть не фінансування тероризму. Якщо ми говоримо за законом про санкції, це питання, пов'язане з терористичною діяльністю. У тому числі і фінансування, але це більш широкий пункт. Якщо ми як законослухняні громадяни розуміємо, що хтось підозрюється у тероризмі, то мають бути подальші дії, пов'язані з безпосередньою роботою правоохоронних органів, – це підозри і затримання. Ну, вибачте, коли у нас по вулицях ходять терористи, ми не можемо на них просто дивитися. Поки я не бачив додаткових рухів, і я зараз не про персоналії, я про підходи. Тому що персоналії можуть змінюватися, але головне, щоб не змінювався підхід", - додав спікер парламенту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb