Разумков почав вести власну гру. Прямої співпраці між ним і Офісом президента вже немає, – Піпа

Народна депутатка України фракції "Голос" Наталка Піпа зауважила, що попри те, що ОП ще має сильний вплив на уряд та окремі депутатські групи, народні обранці почали більше розуміти свої обов’язки й повноваження. Не всі погоджуються з позицією Банкової

Про це політик заявила в ефірі програми "Головне" телеканалу "Еспресо", передає "Еспресо.Захід".

"Дуже чітко відчувається тиск (у Верховній Раді – ред.), перемовини з різними групами. Бачимо, що за всі кадрові призначення, і фінансові (питання – ред.) дуже часто група "Довіра" голосує синхронно зі "Слугами народу". Зокрема, коли йдеться про призначення міністра освіти (Сергія Шкарлета – ред.), яке ми досі не можемо пережити і відстоюємо, що це було "кнопкодавство", доводимо це в ДБР. Це були перемовини, була чітка вказівка з Офісу президента щодо голосування, хоча дуже багато "слуг" протистояло цьому. Когось переконували, називаючи суми ледве не в 50 тисяч доларів. Комусь обіцяли сприяння по округу "соцекономом". Тобто це дуже відчувається – ця позиція Офісу президента, з якою хтось погоджується, а хтось – ні", – зазначила Наталка Піпа. 

"Бачимо, що Разумков (спікер Верховної Ради Дмитро Разумков – ред.) веде власну гру. Він не повністю погоджується з Офісом президента. Це дуже чітко відчувається. Навіть риторика спікера змінилася. Думаю, всі хто відстежує роботу Верховної Ради, помічали оце: "Голосуємо і підтримуємо". Або: "Визначаємося. Прошу визначитися і проголосувати". А зараз спікер просто каже: "Прошу проголосувати". Народні депутати також починають більше розуміти свої повноваження й обов’язки. Немає вже такої прямої співпраці Офісу президента з Разумковим, але вплив Офісу президента на Кабмін і депутатські групи ще відчувається", – резюмувала політик. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb