Росія планує знищити Україну шляхом федералізації, розколу та поглинання, - Резніков

Віце-прем'єр, міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що Російська Федерація планує знищити Україну шляхом федералізації, розколу та подальшого поглинання

Про це він розповів в інтерв'ю "Обозревателю".

Резніков зауважив, що останнє загострення на Донбасі пов'язано з тим, що РФ намагається довести світу свою "посередницьку роль" у цьому конфлікті і змусити Україну вести діалог з окупаційними режимами. А вбивством українських військових - піднімає ставки, щоб Україна пішла на поступки.

"Їх мета - зробити крок до знищення України як держави, оскільки вони хочуть панувати в межах колишньої Російської імперії. І як проміжний варіант - федералізація України, а далі розкол і поглинання країни, як це було трохи більше ніж сто років тому - в 1918 році", - зазначив Резніков.

Він також не впевнений, що Росія приєднає до себе окупований Донбас, оскільки Москва сама страждає від цієї окупації.

"Взяти собі на плечі ще кілька мільйонів населення, непрацездатних людей, які не генерують податки? У них і так мінус, а самі ОРДЛО їм вже коштують мільярди доларів на рік. Донбас Росії не потрібен, це їх розмінна карта в геополітиці", - подчернкул Резніков.

Він додав, що Росія хоче віддати окуповані райони на своїх умовах і не сприймає місцеве населення як своїх громадян.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb