Мова йде про парасолькову організацію, - Ткаченко про Центр протидії дезінформації

За словами очільника Мінкульту Олександра Ткаченка, анонсований секретарем РНБО Олексієм Даніловим Центр протидії інформації буде парасольковою структурою

Про це міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко розповів в ефірі програми "Говорить Великий Львів", передає Еспресо.TV.

"Мова йде про парасолькову організацію, яка буде знаходитися під дахом РНБО, в якій будуть брати участь кілька відомств. Ми в нашому міністерстві працювали певний час над створенням Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Він готовий буде запуститися вже наприкінці цього місяця.Невеличкі, але бюджетні кошти на це є.Ми будемо співпрацювати з IGO українськими, які вже довгий час самотужки працювали над боротьбою з фейками та маніпуляціями, так і з західними партнерами, з провідними центрами, з Фінляндією, Чехією, Латвією", - зазначив міністр.

Читайте також: Данілов оголосив про створення Центру протидії дезінформації, який почне працювати з 16 березня

За словами міністра, алгоритм дії центра буде мати три етапи: "Спочатку ми моніторимо, потім інформуємо, потім протидіємо."

Ткаченко зауважив, що Центр працюватиме у Facebook та YouTube. Він додав, що завдання номер один - запустити Центр та показати західним партнерам, що він уособлює консолідовану української влади.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо