Кравчук припустив проведення саміту "Нормандської четвірки" у квітні. У Путіна відповіли

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що саміт у нормандському форматі планують провести у квітні

Про це він заявив в ефірі Україна 24.

"Зараз йде велика робота на рівні політичних радників, де бере участь Єрмак (Андрій Єрмак - голова Офісу президента - ред.), Козак - радник Путіна та інші. Вони і вирішують це питання зустрічі на вищому рівні. Планується десь, мабуть, на квітень", - заявив Кравчук.

При цьому глава української делегації в ТКГ заявив, що поки не можна говорити про те, що така зустріч відбудеться з повною впевненість.

"Передбачити позицію Росії дуже важко. Вона змінюється буквально кожен день", - додав він.

Втім, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков відповів, що у президента російського лідера в робочому графіку немає зустрічі "нормандської четвірки" у квітні, повідомляють РИА "Новости".

"У графіку Путіна поки немає зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в квітні", - заявив Пєсков.

У той же час інше джерело "РИА Новости" в Кремлі заявило, що ніяких пропозицій, запрошень та інших документів по нормандському саміту російській стороні не надходило.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський анонсував підготовку нормандської зустрічі. При цьому президент зазначив, що якщо зустріч не відбудеться, він знайде інший формат переговорів з кожною стороною.

Пізніше в Кремлі заявили, що контактів між Путіним і Зеленським поки не планується.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb