Рада наступного тижня розгляне ключові для земельної реформи законопроєкти, - Корнієнко

Верховна Рада на наступному тижні планує розглянути законопроєкти №2194 про передачу землі у громади та №2195 про електронні аукціони

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"У нас була мрія, щоб люди розпоряджалися землею, і з 1 липня це буде. На цьому тижні, до речі, у Верховній Раді будемо голосувати за 2194, він стоїть на порядку денному, - це законопроєкт, який передасть вам землю. І разом з ним - 2195 про аукціони", - цитує пресслужба слова голови партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка.

Зазначимо, законопроєкт №2194 фіналізує земельну децентралізацію, максимально дерегулює та деконцентрує сферу земельних відносин, усуває корупційні ризики в управлінні земельними ресурсами. За словами Лещенка, законопроєкт має стати новою "земельною Конституцією", яка ліквідує цілий ряд корупційних складових у земельних відносинах і підвищить інвестиційну привабливість.

Водночас ухвалення законопроєкту №2195 дозволить мінімізувати корупційні ризики. Він передбачає прозоре та ефективне користування і розпорядження землями, діджиталізацію і автоматизацію галузі, отримання інформації про земельні торги виключно через електронні аукціони і в режимі реального часу через мережу інтернет, а також створення публічної електронної системи про земельні ділянки.

Так, ухвалення цих документів є ключовим для впровадження земельної реформи в Україні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb