Росіяни в зоні ООС застосували гранатомети і стрілецьку зброю: поранено українського військового

У четвер, 11 березня, російські війська в районі проведення Операції об'єднаних сил 4 рази порушили режим припинення вогню

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" біля населеного пункту Пищевик окупанти стріляли з автоматичних станкових гранатометів, а поблизу Талаківки - зі стрілецької зброї.

Неподалік Новозванівки в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" загарбники обстріляли українські позиції з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил зазнав осколкового поранення. Стан здоров'я бійця задовільний, його госпіталізовано.
 
Українські військові відповіли на обстріли окупантів.

У штабі ООС зазначили, що метою дій окупанітв було провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь для подальшого звинувачення в обстрілах населених пунктів та об'єктів цивільної інфраструктури тимчасово окупованих територій. 

"Російські найманці здійснили низку провокацій в районі населених пунктів Золоте-4 та Новозванівка Луганської області, які були спрямовані на реалізацію чергового інформаційного кейсу антиукраїнської спрямованості. У підсумку, створено штучну напруженість навколо ділянки розведення Золоте, в межах якої російсько-окупаційні війська вже другий місяць поспіль проводять роботи невизначеного характеру, про що систематично повідомляється у звітах СММ ОБСЄ. Українська сторона СЦКК наголошує, що ЗСУ неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань", - додали у штабі ООС.

Від початку доби 12 березня станом на 7:00 окупанти один раз порушили режим припинення вогню: поблизу населеного пункту Піски відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb