У Мінсоцполітики розповіли, скільки родин отримали грошову компенсацію "пакунка малюка"

Грошову компенсацію "пакунка малюка" з початку року отримали 34 тис. сімей, тоді як у натуральній формі цю допомогу отримали трохи більше 16 тис. сімей

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики. 

Згідно з повідомленням, з початку року грошову компенсацію допомоги "пакунок малюка" отримали 34 тис. сімей з новонародженими дітьми. Водночас у натуральній формі цю допомогу отримало трохи більше 16 тис. сімей.

У пресслужбі нагадали, що "пакунок малюка" видається родинам новонароджених у закладах охорони здоров'я. Якщо у медзакладі немає такої допомоги, або дитина народилася поза межами закладу охорони здоров'я чи за межами України, "пакунок малюка" можна отримати в органах соціального захисту за місцем проживання або перебування отримувача, подавши відповідну заяву не пізніше ніж 30 календарних днів з дня народження дитини.

Якщо родина не отримала "пакунок малюка" протягом 30 днів з дня народження дитини, вона має право звернутись до місцевого органу соціального захисту для отримання грошової компенсації. При цьому на одержані кошти, які надходять на соціальну картку, можна придбати дитячі речі лише в закладах, що приєдналися до реалізації пілотного проєкту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb