Якою буде погода 13 та 14 березня: прогноз від синоптика Наталки Діденко

В Україні на вихідних очікується мокрий сніг, проте сьогоднішній вітер вщухне до помірного

Про це синоптик Наталка Діденко повідомила в Facebook.

Вітер в Україні у суботу, 13-го березня, від сильного вгомониться до помірного. У неділю знову посилиться в західних, північних та центральних областях. Напрямок - південно-західний, південний.

Температура повітря у денні години протягом вихідних коливатиметься в межах +6°C…+9°C, на Сході буде свіжіше, +1°C…+4°C, у південній частині України +8°C…+11°C, а найтеплішою буде погода в західних областях, +9°C…+14°C

Найближчої ночі атмосферний фронт ще посипатиме снігом та мокрим снігом смугу від Харківщини, Сумщини через Дніпропетровщину аж до Півдня України. Вдень у суботу опади припиняться.

У неділю, 14-го березня, черговий атмосферний фронт із північного заходу Європи принесе дощі в наші західні області. У Карпатах - сніг та мокрий сніг. На решті території переважатиме суха погода.

Ці західні опади досягнуть у понеділок Півночі та Центру України.

У Києві завтра, в суботу, сильний вітер послабне, опади припиняться. У неділю, 14-го березня, також без істотних опадів, проте вітер знову посилиться.

"Компенсацією за оці капосні вітряні легковажні фронти стануть південні повітряні потоки, які принесуть потепління - у Києві протягом дня вихідними стовпчики термометрів підстрибнуть до +5°C…+9°C", - зауважила синоптик.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb