Євроcоюз закликав РФ негайно розблокувати усі пункти в'їзду-виїзду на Донбасі

Виконати свої зобов’язання у Нормандському форматі та забезпечити негайне відкриття усіх існуючих на Донбасі контрольних пунктів в’їзду-виїзду та двох додаткових КПВВ у "Щасті" та "Золотому" закликав Росію Європейський Союз

Про це заявили під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, передає Укрінформ.

"Ми закликаємо Росію виконати свої зобов'язання, взяті на останньому Нормандському саміті, шляхом використання свого великого впливу на підтримувані збройні формування для забезпечення відкриття без жодних зволікань КПВВ "Щастя" та "Золоте", а також усіх інших закритих наразі КПВВ", - заявили в делегації.

Також ЄС закликали РФ проявити конструктив на переговорах у Тристоронній контактній групі, де ОБСЄ є посередником, а Україна та Росія – сторонами конфлікту: "Ми вітаємо лідерські зусилля посла Грау у роботі Тристоронньої контактної групи, яка складається з України та Росії з ОБСЄ у якості посередника. Ми закликаємо Росію діяти конструктивно у рамках цих дискусій. Політичні міркування не повинні переважати над гуманітарними питаннями".

Євросоюз у черговий раз закликав Росію "використати свій великий вплив на підтримувані нею збройні формування з метою виконання Мінських зобов'язань у повному обсязі".

"Ми повторюємо свій заклик до Росії негайно припинити підживлювати конфлікт, надаючи фінансову і військову підтримку збройним формуванням. І ми залишаємося глибоко стурбованими інформацією про присутність російської військової техніки та персоналу в районах, які контролюються підтримуваними Росією збройними формуваннями. Тривалість економічних санкцій Європейського Союзу проти Росії пов'язана з повним виконанням Мінських угод", - йдеться в заяві.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb