"Ковідним" лікарням Одеси гостро бракує кисню, - волонтерка

У заповнених "ковідних" відділеннях лікарень міста Одеса почалися серйозні перебої з кількістю кисню і багатьом важким пацієнтам його просто не вистачає

Про це сьогодні, 13 березня 2021 року, заявила одеська волонтерка, очільниця благодійного фонду Катерина Ножевнікова, передає Еспресо.TV із посиланням на одеську інтернетгазету Думская.net.

Вона каже, що останнім часом в лікарнях практично зникли реанімаційні ліжка й через дефіцит медичного кисню тепер важким хворим може поталанити тільки у тому випадку, якщо вони потрапили на "ліжка з киснем".

Ножевнікова отримує безліч повідомлень з різних медустанов міста, в якому медики, пацієнти та їхні родичі скаржаться на ситуацію.

"Те, що відбувається зараз в лікарні - це просто масове винищення людей. У нас не працює або не налагоджена робота кисню. У нашій лікарні реанімація на семеро людей. Усі, хто туди надходять, є вкрай важкими (пацієнтами - ред.). Зараз регулярно кожен день зникає на 1-2 години кисень. Вчора у нас "поховали" чергових двох людей через ці перебої. Сидіти там і чути, як хворі благають дати їм кисень, тримати їх за руку і дивитися на муки і як вони вмирають, але при цьому бути безсилим, просто не взмозі. Морально це дуже вбиває. Випалює в тобі все людське. Реанімація в ці моменти схожа на газову камеру", - наводить Ножевнікова слова лікаря "ковідного" відділення міської клінічної лікарні Одеси №5 в парку Шевченка.

Окрім того, волонтерка вважає, що для того, щоб уповільнити нову хвилю пандемії в регіоні, необхідно посилити карантин. В іншому випадку, Одеську область може чекати доля Прикарпаття.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb