Тихановська готує двотижневі відвідини США та Канади

Команда народної президенти Білорусі Світлани Тихановської працює підготовкою її великого візиту до Вашингтону та Оттави

Про це її радник Франак Вячорка заявив в інтерв'ю Белсат, передає Еспресо.TV.

"Наше завдання зараз - організувати двотижневий виїзд до Вашингтона і Оттави, щоб на найвищому рівні порушити питання Білорусі", - зазначив він.

За словами Вячорки, з цією метою вже відбулася зустріч зі консультантом Держдепартаменту Дереком Чолетом.

"Це, як ми сподіваємося, перша розмова з серії переговорів з представниками Вашингтона. Візит готується, ми хочемо організувати його на найвищому рівні. Відбулися зустрічі з представниками Білого дому, паралельно також пройшли переговори з Оттавою", - пояснив Франак Вячорка.

Читайте такожСергій Тихановський шкодує, що дивився російські канали, й визнає Крим виключно українським: "Не тільки де-юре, але й де-факто"

Як наголосив радник Тихановської, відвідини столиць Сполучених Штатів та Канади є дуже важливми для нинішньої білоруської опозиції і, відповідно, завтрашньої влади, з огляду на можливість "відкрити цілу низку країн".

"Якщо Вашингтон прийме Тихановську на вищому рівні, то нам відкриється ціла низка країн Латинської Америки і Сходу, Південно-Східної Азії, так звані азіатські тигри. Наше завдання - розбити парадигму Євросоюз - Росія, в яку нас постійно заганяють. Ми хочемо відкривати нові країни, паралельно розмовляємо з Ізраїлем, намагаємося шукати контакт з Кореєю. Безумовно, вже збудовано гарні, тісні відносини з Україною, які ми розвиватимемо", - підсумував Вячорка.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb