Яценюк порадив Зеленському "накрутити хвоста" Шмигалю за провал вакцинації

Колишній прем'єр-міністр та лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк звинуватив нинішнього главу уряду Денис Шмигаля у проблемах із вакцинацією від коронавірус в Україні

Про це Яценюк заявив у інтерв'ю Радіо Свобода.

За його словами, президенту Володимиру Зеленського необхідно покласти відповідальність за проблеми із вакцинацією від COVID-19 на Дениса Шмигаля.

"У першу чергу треба було "накрутити хвоста" прем’єр-міністру. Взагалі це функція безпосередньо глави уряду. Я розумію, що ви всі, хлопці, хотіли попіаритися на дорогах. Вас дороги не спасуть. Вони вас не врятують. Рятувати треба життя українців", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що гроші з "ковідного" фонду не можна було відправляти на дороги.

"Але там було два блоки. Перший блок – це запровадження локдауну і під час локдауну забезпечення медичної інфраструктури всієї. А фактично медичну інфраструктуру почали робити вже у грудні, коли почалася дискусія про відсутність кисневих концентраторів, кисню, ліжок. Через рік вони нагадали, що це треба робити", - зазначив Яценюк.

Він додав, що Зеленський та Шмигаль могли безпосередньо зателефонувати керівникам Pfizer чи BioNTech та домовитися про постачання вакцин.

"Я знаю, що якщо президент чи прем’єр-міністр піднімає трубку, ти точно зателефонуєш до президента Pfizer чи BioNTech. Точно! Якщо ні, то подзвони президенту США, подзвони голові Європейської ради", – порадив Яценюк.

Він констатував, що "Україна буде одна з найостанніших у світі по завершенню вакцинації – кінець 2023 року".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb