Дубінського зняли з головування столичними "слугами" й хочуть вигнати з партії. Сам він каже про "рейдерство"

Члени Київської обласної організації політичної партії “Слуга народу” на позачерговій конференції у неділю, 14 березня 2021 року, переобрали голову осередку

Позафракційного нардепа Олександра Дубінського на посаді замінив фракційний народний депутат з депутатського корпусу "Слуги народу" у ВР Андрій Мотовиловець (номер у партійному списку - 93), передає Еспресо.TV.

"Партійці поставили питання про подальше перебування його (Дубінського, - ред.) на посаді очільника обласного осередку та звернулися до голови партії з ініціативою скликати позачергову конференцію з кадрових питань. На конференції члени осередку ухвалили рішення про переобрання очільника. Більшістю голосів новим головою Київського партійного осередку став Андрій Мотовиловець", - йдеться у пресрелізі "слуг".

Читайте такожНа з'їзді "Слуги народу" названо найголовнішу проблему партії

Члени осередку вважають, що Дубінський відповідно не може входити до створеної Національної ради громад.

"Також у зв’язку з діями, що можуть трактуватися як невизнання статуту партії та невиконання членом партії статутних обов’язків, розглядається питання про виключення Олександра Дубінського із членів партії", - додали у пресслужбі.

Водночас Олександр Дубінський скликав 14 березня "екстрену конференцію ради Київської обласної організації політичної партії "Слуга народу", на яку прибули віддані йому партійці.

Читайте також: Зеленський vs Разумков. Спікера Ради не взяли до політради "Слуги народу"

На зустрічі йшлося про "шахрайські та аферистичні схеми, які застосовуються окремими функціонерами ПП "СН" з використанням змін до статуту партіі, прийнятих 13.03.2021, з метою зміни керівника Київської обласної організаціі, чергових провокацій проти голови Київської обласної організаціі".

Ця партконференція столичних "слуг" натомість висловила "довіру голові Київської обласної організаціі Олександру Дубінському", інформує він через свій фейсбук.

Довідка

39-річний позафракцій народний депутат, в минулому - член парламентської фракції СН Олександр Дубінський вважається близьким до мільярдера Ігоря Коломойського. Нещодавно вони разом потрапили під санкції США.

Дубінський відстоював інтереси Коломойського під час процесів навколо "Приватбанку".

Також він відомий за рахунок зв'язків з юристом, екс-заступником голови Адміністрації президента Януковича Андрієм Портновим та низки скандальних заяв і висловлювань. Наприклад, привітання "Слава України!" він назвав "нацистським".

Засновник і неформальний лідер партії "Слуга народу" Володимир Зеленський, виступаючи на з'їзді у суботу, 13 березня, заявив про необхідність "очищення команди від засланих козачків та випадкових людей".

Перед цим Зеленський наполіг на виключення Дубінського зі складу фракції СН у ВР.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb