Як і 2008 року в Грузії, Путін зараз боїться прямого зіткнення з армією США, - Фейгін

Попри підбурювання з боку впливових російських силовиків та представників оборонного відомства президент РФ Володимир Путін не погодиться завдати ударів по Україні на нових напрямках, оскільки боїться помсти з боку Сполучених Штатів Америки

Схожого підходу він дотримувався й у серпні 2008 року під час вторгнення до Грузії, заявив московський опозиціонер та правник Марк Фейгін в програмі "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

На його думку, власна інтуїція підказує Путіну: наражатися на небезпеку прямого зіткнення зі США не варто.

А Сполучені Штати не залишать без відповіді спроб російських військових вдарити по Києву, по іншим великим містам України чи по українській стратегічній інфраструктурі.

"Йому будь-яку дичину можуть з Луб'янки загнати. Подивіться на його заяви в інших випадках - коли він ще кілька років тому заявляв, що ось вже зараз "ми будемо на Місяці"... Або про ось цу гіперзвуковому зброю та ракети, які цілодобово літають. Це ж у тому ж ключі знаходиться. Якщо він це озвучує, значить, він до цього прислухається, значить, ця інформація, яка виходить з Луб'янки, вона їм сприймається, рецепіюється.

Читайте такожШтовхаючи Путіна до нових ударів по Україні, російські силовики беруть його "на слабо", - Фейгін

Але тут набагато серйозніша ситуація, тому що є один пунктик, у якому він приймає рішення сам. Це те, що стосується Америки. Жартувати з Америкою, доходити до межі, це все таки не питання радників, це питання його особистої безпеки і його особистої влади. І тому він тут може зупиниться. Сам особисто. Не дивлячись на всі рекомендації і всі намови, що йдуть з різних відомств - від Генштабу до Луб'янки, які не можуть грати вирішальної ролі. Крім його власної інтуїції. Не можна відмовити Путіну в сатанинській політичній інтуїції. У нього є чуття. І це чуття йому завжди підказувало не доходити до межі ", - пояснив Фейгін.

Опозиціонер, зокрема, нагадав події в Грузії.

"Згадайте Грузію 2008 року. Адже дійшли вже до Поті, війська (російські - ред.) стояли там. І танки стояли на шляху до Тбілісі. І та ситуація, коли Буш-молодший направив авіаносець і в аеропорту Тбілісі стояли (американські - ред. ) винищувачі, вона зупинила окупацію Грузії", - сказав Марк Фейгін.

Крім того, тоді на зустріч з Путіним від імені Заходу прибув Саркозі й "розмовляв з цього приводу".

"Тоді його зупинили, тому що Путін розумів усі незворотні наслідки кроку подібного роду. Хоча Генштаб і президент на той момент Медведєв кричали: "Але, чому? Нам залишилося ледь-ледь. Ми цілком можемо захопити Тбілісі й вирішити одним махом проблему Грузії і все, що з цим пов'язано", - підкреслив Фейгін.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb