Коронавірус: у Львові та Одесі школярів 5-11 класів перевели на "дистанційку"

Через погіршення ситуації з коронавірусом Одеса та Львів перевели учнів 5-11 класів на дистанційне навчання

Про це на засіданні оперативного штабу Одеської міськради заявила заступник директора місцевого департаменту освіти і науки Ірина Столбова.

Так, школи Одеси з 15 березня перевели учнів 5-11 класів на дистанційне навчання.

"Учні 5-11 класів переведені на дистанційне навчання до особливого розпорядження, а учні 1-4 класів продовжують навчання з чітким дотриманням протиепідемічних заходів", - зауважила Столбова.

Також, школам рекомендовали піти на весняні канікули з 22 по 26 березня.

У свою чергу мер Львова Андрій Садовий заявив, що Львів знаходиться за півкроку до "червоної" зони адаптивного карантину, тому в місті учнів 5-11 класів переводять на дистанційне навчання.

Він зазначив, що багато країн Європи на сьогодні переходять на жорсткий локдаун. Крім того, обмеження "червоної" зони вже діють в чотирьох областях України.

"Вчора стало відомо, що в харківських лікарнях нікуди класти хворих. У Львові поки є місця в медичних установах, але якщо раніше протягом дня в комунальні лікарні надходило в середньому +30 нових хворих, то зараз таких уже більше 40. Тому, щоб от-от не перейти до "червоної" зони, ми вже сьогодні робимо перший крок: від завтра діти 5-11 класів будуть навчатися дистанційно ", - наголосив Садовий.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb