На заході Польщі зафіксовано спалах пташиного грипу

У Великопольському воєводстві Польщі (захід країни) зафіксовано 10 вогнищ пташиного грипу

Від початку березня ветеринарні служби Польщі утилізували 220 тис. одиниць птиці, зокрема курей, індиків та качок, передає PAP.

Перше вогнище пташиного грипу виявлено 5 березня на фермі качок у населеному пункті Шкурлати. Згодом, 9 березня, пташиний грип виявлено на фермі індиків і бройлерів у населеному пункті Борув.

Станом на сьогодні, у Каліському повіті Великопольського воєводства зафіксовано 10 вогнищ грипу, зокрема на фермах у населених пунктах Колонія Демба, Шульце, Янікув, Сежхув.

Рішенням місцевих ветеринарних служб усю птицю у в районі епідемії пташиного грипу утилізовано. Йдеться про 115 тис. курей, 53 тис. качок, 52 тис. індиків.

“Ми мусимо робити радикальні кроки, аби вірус знищити у зародку. Ми ліквідуємо також підозрілі стада”,- повідомив воєводський ветлікар Великопольського воєводства Анжей Жарнецький.

Він висловив думку, що зараження пташиним грипом могло виникнути через інфікування хижими птахами соломи, яка на фермах використовується як підстилка для птахів.

Ветеринари виділили 10-кілометрову зону можливого зараження пташиним грипом, де є близько 100 ферм з птицею. Ветеринарна інспекція закликає їх власників дотримуватися жорстких вимог, що мінімізує можливість інфікування. Зокрема, рекомендується не допускати диких тварин до корму для птиці, не годувати птицю назовні приміщень, де вони утримуються, використовувати спеціальний одяг та взуття на фермах.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb